't Creatief Hoekske     I     Moerkantsebaan 136      I     2910 Essen-Hoek     I     0479/85 14 82      I     info@tcreatiefhoekske.be
Welkom
Voor wie
Over 't Creatief hoekske
Groepspraktijk
Aanbod
Voor wie
Over de Groepspraktijk
Folder/Nieuwsbrief
Agenda
Waar
Links

 

 

 

 

 

 

 

AANBOD

Buteyko ademhaling

De Buteyko ademhaling heeft niet enkel een positief effect op je ademhaling zelf, maar ook op je immuunsysteem, zuurstoftoevoer en -opname, pH-waarde van je bloed, luchtwegen, hart- en vatenstelsel, stofwisseling, bloedsuikerspiegel, zenuwstelstel en zelfs je hersenen.

 

Volgens de Russische Prof. Konstantin Buteyko ligt de oorzaak van meer dan ca. 150 (welvaarts)ziekten bij een te diepe ademhaling, of chronische hyperventilatie. (Voor een opsomming, zie 'Voor wie') We ademen veel meer lucht in en uit dan we nodig hebben. Dit ontregelt heel wat processen in ons lichaam. Als we minder ademen en terugkeren naar de natuurlijke ademhaling, verminderen of verdwijnen (de symptomen van) deze ziekten. Begin jaren 1960 ontwikkelde hij zijn ademmethode waarmee hij de ziekten en symptomen t.g.v. een te diepe ademhaling kon terugdraaien of verminderen.

 

Waarom ademen we met zijn allen te diep?Door o.a. onze overtuiging dat meer ademen gezond is en zorgt voor meer zuurstof, door verkeerd aangeleerde adempatronen (bv geforceerde buikademhaling), ... én door stress.

 

Stress heeft een grote invloed op onze ademhaling. Het maakt de ademhaling sneller en/of dieper zodat er chronische hyperventilatie ontstaat. Deze toestand van chronische hyperventilatie zorgt voor een blijvende stresstoestand van je lichaam. Die vaak vicieuze cirkel, leidt tot tal van uiteenlopende klachten. Niet enkel klachten die rechtstreeks verband houden met je ademhaling zoals astma of chronische bronchitis, maar ook tot klachten zoals CVS, fibromyalgie, hoge bloeddruk, migraine, ed.

 

Wil je meer weten over Prof. Buteyko, zijn methode en de achterliggende theorie, kom dan naar één van de gratis info-avonden.

 

Wil je graag de Buteyko ademmethode leren, dan ben je van harte welkom op één van de groepscursussen. Doe je het liever individueel, dat kan ook! (zelfs via Skype)

 

Alle info hiervoor vind je in de agenda.

 

De ervaarbare adem

Ademen: we doen het elk moment van de dag (en nacht), vaak onbewust, soms bewust. Je moet er niets voor doen. Het gaat vanzelf! Fantastisch toch?!

 

Tegelijkertijd reageert het op elke verandering in ons leven, in wat we doen en hoe we ons voelen. Wat gebeurt er met je adem als je stress ervaart? Als je schrikt? Als je rustig bent? Als je een inspanning levert? Als…

 

Door je adem waar te nemen, merk je wanneer je uit balans geraakt. Door zachte ademoefeningen kan terug in contact komen met je natuurlijk ademhaling om zo opnieuw rust en balans te vinden in je leven.

 

 

 

Samen de adem laten stromen, even alles vergeten en je laten meestromen met de klanken: het komt allemaal aan bod binnen de ademsessies.

 

Bachbloesemtherapie

Bachbloesems zijn gemaakt van wilde bloemen, struiken en bomen. Ze helpen ons in het dagelijks leven als we het ergens moeilijk mee hebben. Zo kunnen ze helpen bij emoties als angst, verdriet, twijfel, schuldgevoel, faalangst, onverwerkt verdriet, stress, gebrek aan zelfvertrouwen, piekeren, ongeduld, zorgen, verbittering, enz. Ze kunnen je dus een enorme ondersteuning bieden bij relatie- en kinderproblemen, tijdens ziekteprocessen, bij concentratie- en slaapproblemen of bij moeilijke levensomstandigheden zoals problemen op school of op het werk, echtscheidingen, het verwerken van verlieservaringen.

 

Bachbloesems brengen op een zachte manier gemoedstoestanden terug in evenwicht.

 

De Engelse arts, Edward Bach, ontdekte en bestudeerde deze aanvullende of complementaire geneeswijze begin jaren dertig. Waarom evolueert eenzelfde ziekte bij iedere persoon anders? Waarom geneest de ene patiënt sneller dan de andere? Hij keek daarbij niet naar de ziekte die zijn patiënten hadden, maar naar hoe zij hierop reageerden en hoe de ziekte daardoor evolueerde. Hij kwam tot het besluit dat er geen ziekte bestaat, alleen een zieke mens. Bachbloesems helpen mensen om bewust te worden van gemoedstoestanden of houdingen die hem op termijn van tijd ziek kunnen maken, en deze (opnieuw) in evenwicht te brengen. We spreken in die zin van psycho-somatische klachten.

 

De Bach Bloemen Remedies zijn totaal risicoloos en kunnen probleemloos gecombineerd worden met elke andere behandeling of medicatie. Ze zijn te gebruiken van baby tot bejaarde, eveneens voor dieren en planten.

 

Door middel van een consultgesprek worden de juiste bloesems bepaald en bekijken we samen hoe deze je kunnen ondersteunen. We ontdekken ook samen welke gemoedstoestanden steeds weer op je weg komen, hoe je in het leven staat en welke consequenties dat met zich mee kan brengen, wat je valkuilen zijn enz. Zo kan je er weer tegenaan voor de toekomst. Eveneens kunnen ze binnen de ademtherapie aanvullend een positieve bijdrage leveren.