't Creatief Hoekske     I     Moerkantsebaan 136      I     2910 Essen-Hoek     I     0479/85 14 82      I     info@tcreatiefhoekske.be
Welkom
aanbod
Voor wie
Over 't Creatief hoekske
Groepspraktijk
Voor wie
Over de Groepspraktijk
Folder/Nieuwsbrief
Agenda
Waar
Links

 

 

 

 

 

 

 

AANBOD
groepspraktijk

Workshops vorming

Mijn talenten:

Als je je talenten kent, kan je bewust gaan kiezen. Vergelijk je jezelf met anderen? Sta je stevig in je schoenen? Ken jij je talenten? Of heb je er precies te veel? Of lijkt het alsof je helemaal geen talenten hebt? In deze reeks workshops gaan we actief of zoek naar ieders talenten en kijken we wat dit voor jou kan betekenen.

 

De filosoof in mij

Nee hoor, filosoferen hoeft niet moeilijk te zijn. Maar het is wel leuk en het helpt je om je eigen mening te vormen en te verwoorden. Het helpt je om kritisch te zijn naar jezelf toe en de buitenwereld. Je leert luisteren naar elkaar en zien wat je van anderen kan leren. Er is niet één waarheid is en een andere mening kan ook zinvol zijn. Je onderzoekt de vragen op jouw manier en leert zo je eigen denkvermogen kennen en gebruiken.
Je leert wat het betekent om samen na te denken en in gesprek te zijn. Filosoferen biedt de mogelijkheid om stereotypen te bestrijden en leert je verder kijken dan je neus lang is.

 

Ik kies dus ik ben

Tot voor kort (en ook nu nog…) werd er veel beslist voor personen met een beperking. Meer en meer zullen mensen met een beperking zelf mogen en moeten kiezen. En gelukkig maar!
Toch, keuzes maken is niet steeds gemakkelijk. In deze reeks workshops gaan we samen na hoe je kan kiezen en wat je kan helpen om te kiezen. 

 

 

Creatieve workshops

Danslabo

Iedereen kan dansen! Dat is het uitgangspunt van danslabo. Via bestaande dansen en eenvoudige oefeningen gaan we samen op zoek naar je eigen bewegingsmogelijkheden. Daaruit kunnen dan onze eigen nieuwe dansen ontstaan. 

 

Kunstatelier

Iedereen die zich graag beeldend uitleeft is welkom in ons beeldend atelier. Je hebt de kans om individueel aan de slag te gaan met materiaal naar keuze en wordt daarin begeleid en ondersteund.

 

Jamsessies

Muziek maken is supertof! Samen muziek maken is nog véél leuker. Vandaar de jamsessies voor iedereen die graag muziek wil maken met anderen. Dit kan gaan van het spelen van bestaande liederen tot samen improviseren.

Belevingsgerichte workshops

Adem- en klankrelaxatie

Hou jij soms ook je adem in? Of adem je oppervlakkig? Stokt jouw adem wel eens? Allemaal momenten waarop de adem niet vrij stroomt. Waarop we niet ontspannen zijn.
Klanken werken heel rustgevend en harmoniserend.  Liggend of zittend luisteren naar eenvoudige maar indringende klanken doet je werkelijk alles vergeten. De trillingen van de muziek brengen je lichaam terug in evenwicht. Ook de stem is een heel krachtig instrument. Gewoon neuriën bv. kan al heel deugddoend zijn. Probeer het maar eens!
Samen de adem laten stromen, klanken maken of even alles vergeten en je laten meestromen met de klanken: het komt allemaal aan bod binnen de adem- en klankrelaxatie.

 

Snoezelverhalen 

Een unieke combinatie tussen luisteren en kijken naar, voelen en ruiken van verhalen. Alle aspecten van verhalen luisteren en snoezelen komen aan bod. Een totaalervaring. En dit alles in de rustige groene omgeving van Zorgboerderij De Rommeshoef.

 

Bij de Creatieve en belevingsgericht workshops ligt het accent op vrije tijd. Toch zal hier ook steeds aandacht besteed worden aan:

Variabel vakantieaanbod

In juli en augustus voorzien we een aangepast vakantieaanbod waarbij ontspanning voorop staat.

Thema’s waarrond we werken zijn:

U heeft de mogelijkheid om te kiezen voor een dagdeel of een hele dag.